Ψητό Κοτόπουλο Με Λαχανικά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Τρίβουμε παντού με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και γεμίζουμε τις γωνίες με μισό κεφάλι σκόρδο, μισά λεμόνια και με τα μυρωδικά.

Ψήνουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά και στην συνέχεια το βγάζουμε από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 200 τον φούρνο. Προσθέτουμε τα καρότα και τις ρέβες στο ταψί και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τα υγρά. Βάζουμε το υπόλοιπο σκόρδο τα μισά λεμόνια και τα μυρωδικά γύρω από το κοτόπουλο. Ραντίζουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα λαχανικά με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για άλλα 35 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.  Όταν ψηθεί βγάζουμε το κοτόπουλο από το ταψί και το βάζουμε σε μιά πιατέλα, βγάζουμε τα λαχανικά σε μια άλλη.

Παίρνουμε το ταψί αφαιρούμε τα λίπη από τα υγρά του ψησίματος και το βάζουμε πάνω στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρασί, ξύνοντας το ίζημα από το κάτω μέρος του ταψιού. για να καθαρίσει το ταψί. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό, ρίχνουμε μέσα τον ζωμό και ξανά βράζουμε μέχρι να μείνει πάλι το μισό. Σουρώνουμε και σερβίρουμε την σάλτσα μαζί με το κοτόπουλο.